Bună, noi suntem Duracell

we-are-duracell-logo-white

Duracell este cel mai important producător de baterii alcaline, baterii speciale și acumulatori din lume. De la fondarea sa, la începutul anilor 1940, compania a devenit un brand personal celebru, cunoscut pentru bateriile sale compacte și de lungă durată. Iar în centrul tuturor acestor lucruri a fost iepurașul Duracell.

Duracell Bunny

ISTORICUL NOSTRU

Show / hide

1920s Începutul poveștii noastre

Povestea noastră debutează la începutul anilor 1920, cu un om de știință inventiv pe nume Samuel Ruben și un producător de fire pentru filamente de tungsten pe nume Philip Rogers Mallory. Ruben a venit la P.R. Mallory Company în căutarea unei piese de echipament de care avea nevoie pentru un experiment. Însă Ruben și Mallory au văzut o oportunitate: unirea geniului inventiv al lui Ruben cu puterea de producție a lui Mallory. Parteneriatul acestora, care a durat până la moartea lui Mallory în 1975, formează bazele companiei Duracell International.

Show / hide

1960s Prima baterie Duracell pe lună

Primele baterii alcaline ale companiei sunt comercializate sub numele brandului Mallory. Aceste baterii de nouă generație sunt proiectate și furnizate în special pentru Kodak, pentru alimentarea camerei consumatoare de energie Instamatic cu bliț încorporat. În 1965 este introdus numele brandului Duracell, împreună cu un impuls pentru programele și produsele bazate pe consum. Bateriile sunt furnizate direct companiilor Agfa, Kodak și Polaroid, producători ai unei noi generații de dispozitive portabile de consum, precum casetofoane de înregistrat și stații de emisie-recepție. În 1969, compania Duracell face parte din misiunea Apollo 11 și ajunge să aibă prima baterie care a ajuns pe lună.

Show / hide

1970 Nașterea legendei

În 1971, compania Duracell introduce culorile sale simbolice, arămiu și negru, care reprezintă conductivitatea, puterea și superioritatea formulei bateriilor sale. Bateriile Duracell sunt primele baterii pentru care s-a făcut reclamă la televizor și au devenit rapid un articol nelipsit din fiecare locuință, cu sloganul publicitar atrăgător: “Nicio baterie nu arată la fel. Nicio baterie nu durează la fel.” În 1973 ia naștere Iepurașul Duracell. Agenția de publicitate din New York, Dancer, Fitzgerald și Sample au creat reclama memorabilă “Iepurașul toboșar”. De atunci, iepurașul a ilustrat longevitatea superioară a bateriilor Duracell în comparație cu bateriile normale cu zinc-carbon. De-a lungul anilor, personajul Iepuraș a evoluat de la o simplă jucărie într-un simbol jucăuș și îndrăgit al brandului, care aduce căldură și personalitate brandului Duracell.

Show / hide

2016 Căminul permanent din cadrul Berkshire Hathaway

Compania Berkshire Hathaway achiziționează Duracell. Duracell va continua să se concentreze pe creșterea sustenabilă, inovația inegalabilă în industrie și crearea unei valori pe termen lung pentru clienții și consumatorii săi, pentru a deveni Compania de putere personală nr. 1 în lume

Duracell este cea mai vândută baterie din lume, după cota de piață și cel mai bun producător de baterii alcaline de înaltă performanță, baterii specializate și acumulatori. Încă de la lansarea brandului în 1965, acesta a ajuns să devină un simbol de consum global, cunoscut pentru angajamentul său față de calitate, durabilitate și inovație.

Duracell angajează peste 3,300 de persoane în toată lumea și are centre regionale globale în SUA, EIMEA (Europa, India, Orientul Mijlociu, Africa) și Asia. În data de 1 martie 2016, compania a devenit o componentă permanentă din grupul Berkshire Hathaway.

Alimentăm dispozitivele cele mai importante pentru consumatori

În medie, în fiecare secundă în lume sunt vândute 63 de produse Duracell și sunt lansate din ce în ce mai multe dispozitive care necesită alimentare cu baterii. În mintea consumatorilor, Iepurașul Duracell și etichetele cu “partea superioară de culoarea cuprului” sunt sinonime cu bateriile, iar noi încercăm să dezvoltăm acest punct forte, răspunzând la cererile pentru noi domenii.

Ambiția noastră este să fim prima alegere atunci când vine vorba de dispozitive de alimentare importante pentru consumatori și să creăm o valoare și un succes pe termen lung pentru partenerii noștri.

Succes prin inovație

Duracell are un istoric bogat de inovație, prin dezvoltarea continuă a unor baterii mai compacte, mai puternice, mai eficiente și care durează mai mult decât cele ale mărcilor concurente. Încă din anii 1940, când au fost puse bazele companiei originale, compania Duracell a fost responsabilă pentru multe premiere din industrie, inclusiv primele baterii alcaline AA și AAA și prima baterie rotundă pentru aparate auditive. Bateriile Duracell au fost primele care au ajuns pe lună și au alimentat primul mouse wireless Logitech, facilitând foarte mult munca la calculator.

Duracell continuă să inoveze cu produse precum Duracell Turbo Max, care este cea mai bună și cea mai puternică baterie alcalină pentru toate dispozitivele. Investițiile semnificative în R&D asigură faptul că produsele Duracell rămân cele mai de încredere pentru orice: de la cele mai noi jucării inteligente de mare performanță și console de jocuri video, la tehnologii de alimentare portabilă pentru încărcarea rapidă a smartphone-urilor.

Asigurarea calității și reducerea impactului asupra mediului

Asigurarea calității Duracell depășește cerințele standardelor ISO 9000 și specifică cea mai bună calitate a materiilor prime, testarea riguroasă și inspecția performanței și a utilizării energiei. Fiecare baterie Duracell este verificată înainte de părăsirea fabricii pentru asigurarea performanței maxime.

Tehnologia unică “POWERCHECK™” de la Duracell le permite consumatorilor să verifice instant nivelul de energie al unei baterii Duracell, pentru ca aceasta să aibă parte de o a doua șansă în alt dispozitiv cu un necesar de energie mai scăzut. Acest lucru creează valoare pentru consumatorii noștri și ajută la reducerea deșeurilor. De câteva decenii, bateriile alcaline superioare Duracell nu conțin niciun fel de metale grele.

Susținerea partenerilor noștri

Duracell este marca de baterii numărul unu, recomandată de către cei mai mari producători de dispozitive din lume, datorită performanțelor sale de lungă durată și de experiența unui produs de înaltă calitate pentru consumatori.