Utilizarea, întreținerea și eliminarea responsabilă a bateriilor

Aflați cum puteți profita la maxim de o baterie Duracell și despre reciclarea acesteia în mod corespunzător.

Sfaturi pentru întreținerea și utilizarea corespunzătoare a bateriilor

 •   Folosiți întotdeauna dimensiunea și tipul corect de baterie, specificat de către producătorul dispozitivului.
 •  Păstrați suprafețele de contact și compartimentul bateriei curate, ștergându-le cu o radieră curată de creion sau o lavetă aspră, de fiecare dată când schimbați bateriile.
 •  Îndepărtați bateriile dintr-un dispozitiv atunci când acesta nu va fi folosit timp de mai multe luni și atunci când acesta este alimentat de către o sursă de curent alternativ (CA).
 • Asigurați-vă că introduceți bateriile în dispozitiv în mod corespunzător, cu terminalele + (plus) și – (minus) aliniate corect. PRECAUȚIE: Unele echipamente care folosesc mai mult de trei baterii pot părea că funcționează corect chiar și atunci când o baterie este introdusă incorect.
 • Nu încercați să reîncărcați o baterie dacă aceasta nu este marcată în mod specific ca “reîncărcabilă”.
 • Unele baterii epuizate sau care sunt expuse la temperaturi foarte ridicate pot prezenta scurgeri. Pe partea exterioară a bateriei este posibil să se formeze o structură cristalină.

Reciclarea bateriilor cu alte produse biochimice

Acumulatorii cu litiu, litiu ion și zinc-air trebuie reciclați. În plus față de acumulatorii “tradiționali” precum AA sau AAA, acumulatorii găsiți în dispozitivele din locuință precum camere, telefoane, laptopuri și instrumente electrice trebuie de asemenea reciclați. Căutați sigiliile de reciclare de pe acumulatori.
Bateriile de mașină cu plumb trebuie aduse numai la centrele de gestionare a deșeurilor, unde acestea vor putea fi mai apoi reciclate. Datorită valorii materialelor bateriilor, mulți dealeri auto și multe centre de service vor fi dispuși să cumpere de la dumneavoastră bateriile de mașină uzate, pentru reciclare.

Unii dealeri colectează adesea baterii și dispozitive electronice pentru reciclare.

Eliminarea bateriilor de uz general și alcaline

Cel mai ușor mod de eliminare a bateriilor și a echipamentelor electrice/electronice este să le returnați la orice magazin care le comercializează. De asemenea, clienții pot elimina bateriile normale și acumulatorii, încărcătoarele și PUC-urile prin intermediul rețelei de colectare care include în general, unități de livrare din depozitele, afacerile sau instituțiile municipale.

*Faceți reciclarea bateriilor parte din efortul dumneavoastră general de reciclare pentru a evita drumurile suplimentare care vă măresc amprenta de carbon.

 

Bateriile și echipamentele electrice/electronice comercializate în Uniunea Europeană sunt marcate cu următorul simbol:

Acesta indică faptul că există programe de reciclare pentru baterii și aparate electrocasnice mici și că aceste articole nu trebuie aruncate în coșul de gunoi.

Garanția bateriei Duracell

Vă încurajăm să reciclați și ambalajul.
În cadrul angajamentului nostru de a conserva mediul înconjurător, utilizăm doar cerneluri netoxice în ambalajele noastre, iar majoritatea ambalajelor noastre din carton sunt în proporție de până la 85% fabricate din material reciclat*. Duracell este dedicat tehnologiilor care asigură mai multă putere și care sunt mai puțin periculoase decât bateriile obișnuite zinc-carbon. Materialele din bateriile Duracell, cum ar fi dioxidul de mangan, grafitul, zincul, alama placată cu cositor, oțelul placat cu nichel, pot fi reutilizate. Bateriile noastre AA și AAA reîncărcabile, de cea mai bună calitate, pot fi reîncărcate de sute de ori.

*Ambalaj de prezentare Duracell Alkaline

 • 85% material reciclat în majoritatea ambalajelor de hârtie
 • Doar baterii cu indicator unic de putere, pentru a preveni deșeurile inutile
 • Toate bateriile Duracell pot fi reciclate
 • Materialele bateriilor pot fi reutilizate
 • Sute de reîncărcări la bateriile reîncărcabile AA și AAA Duracell.

Articole similare

Cum sunt fabricate bateriile?

Bateriile alcaline au un istoric lung și interesant de alimentare a diferitelor dispozitive de uz zilnic…

AFLAȚI MAI MULTE

Utilizarea, întreținerea și eliminarea…

Aflați cum puteți profita la maxim de o baterie Duracell și despre reciclarea acesteia în mod corespunzător.

AFLAȚI MAI MULTE

Produse recomandate

anterior

Baterii pentru aparate auditive – 10

Duracell Baterii pentru aparate auditive Dimensiunea 10, acumulator cu durata de viata mare fara mercur

ALEGEȚI DIMENSIUNEA SETULUI

Baterii 123 cu litiu de mare putere 3V Duracell

Bateriile Duracell High Power Lithium 123 - cu până la 40% mai multă putere*

*față de testul standard IEC durata medie minimă pentru dimensiunea CR17345. Rezultatele pot varia în funcție de dispozitiv și modele de utilizare

ALEGEȚI DIMENSIUNEA SETULUI
Next